tiistai 31. toukokuuta 2011

Muutama päivä reissuun aikaa..

Jiihaa! Vatsanpohjassa kutkuttaa. Lähtöön on enää muutama päivä aikaa, mutta paljon on asioita vielä tekemättä. Kamerakalusto on suurinpiirtein kunnossa, mutta ei riittävästi. Vielä pitää hankkia kaikkea pientä mutta tärkeää sälää. Lisäksi pitäisi valikoida ja pakata rinkkaan kuteet, (toisin sanoen pyykkäämistäkin on tiedossa, mukaanlukien makuupussin pesu, argh)..

Tällä reissulla yhdistyy mahtavasti sekä työ että huvi ja toki se on vaikuttanut myös matkan suunnitteluun ja aikatauluttamiseen valtavasti. Monesti matkaan on tullut lähdettyä vain hyppäämällä johonkin liikkumavälineeseen sen enempää miettimättä mitä tuleman pitää. Mentyä sinne minne nenä näyttää. Niin mennään nytkin, mutta tällä kertaa raamit reissulle ovat selkeämmät, suunnitelmissa on olla tietyissä ennalta sovituissa paikoissa tiettyinä päivinä, mutta saa nähdä kuinka käy. Busseista ja junista ei koskaan tiedä. Ja CS:n (couchsurfing.orgin) avulla reissaamisessa muuttuvia tekijöitä on paljon, hosteille voi tulla viime hetkellä esteitä monista eri syistä tai meidän aikataulut muuttua, joka taas voi vaikuttaa jo sovittuihin yöpaikkoihin, jolloin tarvitsee etsiä uusi majoittaja jota ei välttämättä samasta kaupungista löydy... Sinänsä aivan mahtavaa kun mikään ei loppujenlopuksi ole varmaa. Samalla se on tietty pikkasen haastavaa koska jokatapauksessa pitää saada telkkariohjelmaakin tehtyä ; ) Ehkäpä just kaikki säätäminen ja muutokset ovat ohjelman suola, katotaan miten käy ; )

Matkan ensimmäinen etappi on Sofia ja vielä viime viikolla suunnitelmissa oli mennä yöpymään leipurikundi Svetille, Svetille tulikin muuta menoa ja hän joutui perumaan. Toissa viikolla luulimme menevämme muusikkojamppojen kommuuniin, jossa petinä ois ollut heidän koiransa sohva. Muusikkokundien bändi on ilmeisen hyvä ja heille pukkasi keikkaa muualle Bulgariaan, joten meiltä lähti yöpaikka samalla.. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Sofiassa meitä odottaa sympaattisen oloinen, kolmekymppinen Nikolay, ammatiltaan hän on tarinankertoja. Toivottavasti hänelle ei tule esteitä ja pääsemme lauantaina kuulemaan muutaman lennokkaan legendan elämästä Bulgariassa!

Ja mitäs sitten tapahtuu, siitä kuulette ensi kerralla.


Asku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti