perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kolmen miehen ja kolmen kuun Moldova

Öinen kuu Moldovassa on suuri riippumatta siitä missä päin maata sitä tiirailee. Tai ainakin siinä uskossa toistaiseksi olen.

Etelä-Moldovalaisessa Rosun kylässä kuu nousi pimeälle tähtitaivaalle viinipensaiden taakse, kirkkaana ja täytenä. Susi ulvoi ja koirat haukkuivat. Me joimme kotiviiniä Moldovan ensimmäisen miehen, Constantinin kanssa.

Chisinaulaisessa puistossa, hippien gatheringissä rumpujen paukkeessa, nokkahuilujen soidessa ja sammakoiden kurnuttaessa kovemmin kuin viidakossa konsanaan, koimme täydellisen kuunpimennyksen. Maanvarjo peitti kuun. Me joimme mate-teetä Moldovan toisen miehen, Nickin kanssa. Samaisen miehen kanssa istuimme tänään illalla kerrostalon katolla Chisinaun lähiössä. Taivaalla lensi sateliitti ja lepakoita. Kuu nousi taivaalle, suurena ja punaisena. Me joimme kaksikymmentä vuotta vanhaa viiniä.

Huomenna lähdemme Transnistrian läpi kohti Odessaa. Mitä luultavammin kuu möllöttää taivaalla ja sitä ihmettelemme yhdessä Moldovan kolmannen miehen, Andrejn kanssa. Andrej tosin ei pidä itseään moldovalaisena vaan transnistrialaisena. Mutta kuu on meille kaikille sama.

Mitä sitten tapahtui, siitä kuuletta seuraavalla kerralla.Asku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti