keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Georgian kolme kovinta petiä

1. Stalinin lapsuuden sänky

Ensimmäinen petikontakti Georgian kamaralla. Juhannusaaton kunniaksi hypistelimme alle neljävuotiaan diktaattorin makuusijaa ja totesimme pikku-Josefin viettäneen liian monia yksinäisiä, painajaistentäytteisiä öitä ja loppu on sitten historiaa.

2. Giorgin kissanpissapedit

Tbilisin yössä painoimme päämme Giorgin kissan tuhrimien liinavaatteiden väliin, mutta ummistuneiden silmien verkkokalvoilla tanssivat kaupungin 3D-suihkulähteet, valaistustaan muuttava silta ja majesteetillinen tv-torni, jonka välke saa Eiffel-tornin näyttämään hammastikulta.

3. Tbilisin toisella laidalla

Talossa, jonka parvekkeen läpi kasvoi viikunapuu ja jonka puutarhakeinussa haurasluinen isoisä suri edesmennyttä vaimoaan, nukuimme univelkoja pois tuntikaupalla. Vakoilimme vastapäisellä kukkulalla kohoavaa kasvottoman multimiljonäärin laboratoriota muistuttavaa palatsia ja jäystimme paistettua munakoisoa. A vot.

Nyt yöbussissa matkalla Kappadokiasta Istanbuliin. Göremen kylässä paikallisen räätälin luona vietetyt kaksi yötä nousevat kepeästi yöpaikkojen kärkikastiin, sen verran kauniisti soi iltaisin rumpu ja kaikui kaduilla moskeijoiden kutsu.Lotta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti