maanantai 28. toukokuuta 2012

Matkareitillä kuohuu

Elämme hengästyttäviä aikoja.

Ajattelevatkohan kaikki ihmiset omasta ajastaan noin vai ovatko kaikki ajat jollain tavalla yhtä hengästyttäviä?
Oli niin tai näin, tulevan matkareitin maiden uutisvirtaa seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että vaaroja lymyää kaikkialla.

Eteläitalialaisessa Brindisin kaupungissa 16-vuotias tyttö kuoli pari viikkoa sitten ammattioppilaitokseen tehdyssä pommi-iskussa, Albaniassa ei televisioitu Euroviisujen ensimmäistä semifinaalilähetystä, vaan surtiin 12:sta bussionnettomuudessa menehtynyttä yliopisto-opiskelijaa, Kreikan vaalit pidetään 17. kesäkuuta eli päivä sieltä poistumisemme jälkeen (saa nähdä savuavatko autonrenkaat), Syyrian levottomuudet näkyvät Beirutissa, katutaisteluina (mikä tosin ei estänyt George Michaelia pilettämästä siellä männä viikkoa), Jordaniassa riehui hiekkamyrsky ja saa nähdä alkaako Kairon Tahirin aukio jälleen täyttyä Egyptin vaaliprosessin myötä.

Viime päivien karmivin tapaus sattui kuitenkin koti-Suomessa, Hyvinkäällä, jossa tarkka-ampuja päätti teloittaa baarista tulijoita.

Yhtä turvassa on siis kaikkialla ja ei-missään. Pelon väistyessä luottamuksen tieltä ihmiset voivat paremmin. Luottamusta puolestaan voi kasvattaa mm. kyläilemällä vieraissa kulttuureissa, nukkumalla heidän sohvillaan ja kuuntelemassa heidän tarinoitaan.

Sohvasurffaajat lähtevät tekemään tätä jälleen huomenna ja suosittelemme sitä erittäin lämpimästi kaikille muillekin.Lotta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti